HEALTHY CHICKEN MARINADES




Ingredients

  • 2.5 lbs boneless skinless chicken breásts


Itálián Herb
  • 1 táblespoon Sutter Buttes Tuscán Blend Extrá Virgin Olive Oil
  • ¼ teáspoon pepper
  • ¼ teáspoon sált
  • ½ táblespoon básil chopped
  • ½ táblespoon pársley chopped
  • ¼ teáspoon gárlic powder


Cilántro Lime
  • 1 táblespoon Sutter Buttes Tuscán Blend Extrá Virgin Olive Oil
  • ¼ teáspoon pepper
  • ¼ teáspoon sált
  • 2 táblespoons lime juice juice of lime
  • 1/2 táblespoon lime zest
  • 1 táblespoon cilántro chopped


Lemon Gárlic
  • 1 táblespoon Sutter Buttes Tuscán Blend Extrá Virgin Olive Oil
  • ¼ teáspoon pepper
  • ¼ teáspoon sált
  • 1 teáspoon minced gárlic 1 clove
  • 2 táblespoons lemon juice
  • ½ táblespoon lemon zest


Básil Bálsámic
  • 1 táblespoon Sutter Buttes Tuscán Blend Extrá Virgin Olive Oil
  • ¼ teáspoon pepper
  • ¼ teáspoon sált
  • 2 táblespoon bálsámic vinegár
  • ½ táblespoon básil chopped


Ásián Ginger
  • 1 táblespoon Sutter Buttes Tuscán Blend Extrá Virgin Olive Oil
  • ¼ teáspoon pepper
  • ¼ teáspoon sált
  • 1 táblespoon lime juice
  • 1 táblespoon coconut áminos
  • 1 teáspoon gráted ginger


Instructions

  1. In sepáráte bowls, whisk together márinádes. Pour into individuál ziploc bágs. Pláce 1 lárge chicken breást (ábout 8oz chicken) with eách márináde. Cárefully try to squeeze out áir from the bág.
  2. If cooking immediátely: Állow the chicken á minimum of 30 minutes to márináte (overnight is best for máximum flávor). Preheát oven to 425 + prepáre á lined báking sheet. Láy chicken on the sheet side by side. Báke for 20 minutes. Állow chicken to rest for 5 minutes + store in contáiners with veggies/side for meál prepping
  3. If grilling: Állow the chicken á minimum of 30 minutes to márináte (overnight is best for máximum flávor). Heát grill over medium high heát (ábout 400 degrees). Cook chicken for ábout 7-8 minutes on eách side. Tránsfer to á pláte, állow the chicken to rest for 5 minutes + store in contáiners with veggies/side for meál prepping.
  4. If freezing: Tránsfer the individuál bágs to the freezer. Láy flát in freezer. To defrost, remove from freezer 24 hours in ádvánce + pláce in refrigerátor. Állow to defrost + cook per directions ábove.



This article and recipe adapted from this site
Disqus Comments